söndag 21 december 2014

Rykande åtgång

Saffransskorporna går som smör i solsken, vilket ju är kanonkul.
Har bakat flera satser och vid senaste baket så passade jag även på att göra en laddning med apelsin/chokladskorpor också.
Riktigt goda dom med, inte så konstigt såklart då choklad och apelsin är en finfin kombo.

Samma recept som saffransskorpor men med choklad i stället för mandel och apelsinzest istället för saffran.

Ja såhär lyder receptet.

APELSIN/CHOKLAD SKORPOR

100 g smör
50 g grovhackad mörk choklad
1 1/2 dl socker
6 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3 ägg
zest av 1 stor apelsin

Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker och rör ned smöret.
Blanda ned de torra ingredienserna samt choklad och apelsinskal och rör till en något lös smet, men den ska vara rullbar.
Rulla till tre längder som du lägger på plåt och bakar av i 200 grader ca 10 min.
Ta ut och skär i fina skivor, rosta i 170 grader ca 15-20 min, stäng sedan av värmen och låt stå på eftertorkning.

Gottigottgott



Glad fjärde advent och kramelikram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar