onsdag 30 juni 2010

Varldens ande

Tog bilen i dag och for 9 mil uppat kusten till fyren sao Vicente, vardens ande, som det ocksa kallas for.
Sa himla maktigt och vackert. Tyvarr var det inte det ultimata vadret, massa "havsrok" sa sikten var inte den basta. Men det var kanon i alla fall att sta dar i den kraftiga vinden och blicka ut over atlanten och de enorma klipporna.
Man blir lite tagen och odmjuk over naturen ma jag saga. Kandes mycket bra att antligen fatt visa barnen detta. Verkligen ett fint minne att stoppa undan och ta fram i framtiden.
35 grader varmt var det anda till vi kom fram, dar sjonk temperaturen 10 grader pga atlanten och dess inverkan, lite markligt, men haftigt.

For sedan vidare soderover igen och just pga varmen sa gjorde vi nagra stopp och traskade ner till rent paradisliknande strander med stora tvara klippor runt. Som en sagolagun. Rackarns vad snyggt alltsa. Vi bara gick och suckade av hanforelse, sprattade med tarna i sanden och njot.
Nasta stopp var ocksa sa kanonvackert. Stupade rakt ned och klippor aven har. Ny stannade vi en stund och badade och solade, vilket var ganska behovligt i varmen.

Nu ganska slaka och trotta efter en bra dag. Ska laga middag hemma i lagenheten i kvall, kanner oss nojda med utflykter for stunden.

Bara tva hela dagar kvar, buh, vad fort tiden gar. Skulle nog kunnat sta ut med nagra dagar till. Men vara killar vantar pa oss och vi langtar alla efter dom ocksa heter det ju att man ska ge upp nar det ar som bast. Men en sak ar for sure, jag gillar det har landet, kommer garna tillbaka igen.

Varma kramar och ha det gott.

Dagens Ljud: Atlantvagorna som slar och vaggar en till ro. Sa skont, en riktig kontemplativ stund blir det att ligga och lura pa en mjuk sandstrand med atlanten kluckande vid fotterna och dom maktiga klipporna breder ut sig runtomkring. En lisa for sjalen.

tisdag 29 juni 2010

Tjejer och killar

I dag har familjen delat pa sig en stund. William och Micke tog bilen och for till en vattenpark som William fatt nys pa och garna ville besoka. Sa sa fick det bli. Min personlige gps, alltsa Mathilda, och jag tog apostlahastarna till hjalp och styrde kosan mot stan och stranden. Helt fantastiskt vad dottern ar bra pa att hitta, snacka om bra lokalsinne. Kanner mig helt trygg med att ga i de tranga granderna i hennes sallskap. Hon hittar alltid oavsett var vi ar, fantastiskt med tanke pa gullvippans syn. Inte har hon arv det fran mig i alla fall det ar ett som ar sakert.

Varmt som bara den i dag och vindstilla sa det tar pa krafterna vill jag lova. Nar fan blir gammal blir han religios och jag jag badar, (och Micke borjar anvanda solskydd). Ar annars inte den badiga typen men salta bad ar helt ok. Badar cirka en gang om aret, men hittils har det blivit tva :). Ostersjon har jag inte varit i pa sakert 5 ar och insjobad minns jag inte anns nar det blev sist. Nej, det har visat sig att salta bad ar min melodi, salta bad till en salt bona, eller......

Nu hemma igen vid var lilla pool och invantar varandra. Kan nog bli nat kallt i strupen alldeles strax, kanns valdigt angelaget.

Dagens Basta: Sa har langt i alla fall. Dagens lunch med min goa lilla dotter. En mysig mamma/dotter stund med snack och umgange. Riktig kvalitetstid som vi borde ha oftare.

måndag 28 juni 2010

Varmt & gott

Efter en ganska lang resa ar vi nu installerade och i full fart med semestrandet. Flyget tog sin lilla tid, hade tva mellanlandningar innan vi sent om aftonen var framme i Faro. Hyrbilen tog oss sedan till Albufeira. Tur var det visade det sig, att vi hade gps:en med oss, for det var lite halvknoligt att hitta hit. Men vid midnatt var vi antligen framme och inne i lagenheten.

Bor ganska hyfsat hogt upp pa berget sa det blir motion vare sig man vill eller ej nar vi ska till stranden. Poolen far, kanske lite darfor, flitiga besok framforallt av William som haller pa att lara sig dyka.

Kanonvarmt och soligt ar det, faktor 30 galler.

Nu lite poolbad sen prommis ner till stranden.

Hors snart igen.

Dagens Dryck: Vinho Verde, sa gott och laskande.

fredag 25 juni 2010

Eksjö tur och retur

Blev ändring i ursprungsplanen. Skulle egentligen befinna oss i Gbg just nu för vidare färd mot Portugal i morgon bitti. Men, eftersom Micke blev sen i Spanien och kom hem istället för att fara till just Gbg så är vi nu alla samlade i hemmets lugna vrå. Fick således en extra dag hemma innan avfärd. Vad göra då då?
Jo, vi packar in oss alla i bilen tillsammans med jordgubbsbakelser och kaffe, far till Eksjö och Höglandssjukhuset där farfar Allan ligger med sitt nyopererade knä. Tänkte vi skulle passa på att överraska honom med lite midsommarfika så här om aftonen när han ligger där indisponibel och inte kan njuta av det fina vädret.

Tror allt att han blev både lite överraskad och glad när vi travade in oanmälda med kaffekorgen i högsta hugg.

Nu tillbaka hemma igen, ätit en sillbit och faktiskt tagit en liten jäkel också dagen till ära. Ska nu stoppa ner det sista och lägga på locket på väskan. Tidig revälj i morgon.
Semestern hägrar, ska bli bamseskönt att komma iväg en sväng. Bara vara tillsammans och njuta. Ambitionen är att jag ska leta på nåt internetcafe och skriva nåt litet då och då. Får se hur det funkar. Om inte så hörs vi när vi är tillbaka i Svedala igen.

Puss& Kram


Dagens Vinst: Ja, vad säger man 4o4 riksdaler blev det, blir knappast ett torp därhemma. Ger inte upp för det, satsar vidare.

torsdag 24 juni 2010

Plock och fix

En sån där fixardag som man har strax före semestern. Tvätt, lite packning och allmänt fixande som gräsklippning och blomskötsel.

Mathilda och jag tog oss sen en tur in till de centrala delarna av stan, ett utegympapass stod på schemat. Först alltså en skön cykeltur och sedan ett pass på en timme i den sköna kvällssolen och sedan cykel tillbaka hem. Lite puh för en ovan en, 40 minuters cykling + gympapass ja det kändes lite, men det var en skön känsla. Nu kan man unna sig en semester och godsaker med lite bättre samvete.
Kan för övrigt meddela att jag saknar all form av koordination, den måste jag öva upp å det snaraste. Kommer annars bli sommarens driftkucku på gympapassen och det vill jag ju inte. Är ju egentligen en cool brud ,om inte i lyxförpackning så väl i ändamålsenliga mjukkläder......

Och hemma väntade maken sen med middagen klar. Grillat av olika slag, halloumi, karré, kabanoss, cous-cous och olika såser, yammi.

Önskar alla en skön och glad midsommar, ät mycket sill och njut av sol och värme och varandra.


Dagens Shit: Jaha, där åkte man så det vissla om det. Kan nu som bäst bli en elva på tipset. Italien föll och Danmark föll, hade räknat med dom. Men men, så är det med spel och dobbel, fast det är ju så spännande under tiden.

onsdag 23 juni 2010

Sommar å sol

En tvättäkta sommardag. Kjolen åkte på i morse, trots mina "skönhetsfixade" ärriga ben. Struntar blankt i hur det ser ut, ska ju vara skönt också. Har alltid, tidigare ska väl tilläggas, varit en kjol och klänningsmänniska, men det kom av sig efter mitt besök hos skönhetskliniken och misshandeln av mina ben. Nåväl, tog alltså på mig kjol i morse. For sedan med Texas till veterinären för en påfyllnadsdos av kennelhostevaccinet, (puh, vilket långt ord). Allt gick jättebra och Texas var så duktig, bet inte en endaste och sa inte ett knyst. Stolt och glad, men något fattigare, (fatta vad dyrt det är med hund) for vi sen hemöver igen.

Väl hemma var det dags för veckohandling, byter således bara passagerare (dottern ska göra mig den äran denna vecka) och hämtar komihåg listan. På väg ut passerar jag hallspegeln och råkar av någon outgrundlig anledning också titta däri. Och vad ser jag om inte mig själv, såklart, men iklädd kjol (ja det visste jag) men och det är ett stort MEN. Den är ju för bövelen genomskinlig. Shit också, nu fattar jag varför alla varit så glada och trevliga (?) hela förmiddagen. Mina randiga trosor med björnligan på har lyst igenom och roat halva kommun denna morgon. Inte nog med det, mina skidåkarlår har väl också roat en och annan kan jag tro. Nu snackar vi inte vältränad skidåkare a la Anja, utan mer cellulitgropiga och slappa a la moi.

Kränger omedelbums av mig plagget och tar en ny kjol på mig, denna gång en heltäckande mörk sak......Inget mer skirt sommartjafs i dag alltså.
Hoppas att jag har glatt någon och nu med lite distans till det hela är det bara att le åt eländet.
Åt sen en så god middag med hela goa glada familjen, jäpp Micke är också hemkommen. Stekt abborre, nypotatis och skirat citronsmör samt ett glas rosé, gäller att ta tillvara på dagarna. Svensk sommardag när den är som bäst.

Ha det gott kära allehopa och glöm inte att ta tillvara på stunderna.

Dagens Match: Ghana -Tyskland, nu börjar det hända grejer på min tipskupong. Tyskland måste vinna, om dom gör det har jag hittills 8 rätt. Huvva nu är det spännande och ingen gardering heller. Ser framför mig hur jag kränger på mig t-shirten där det står .....
Man ska ha drömmar.

tisdag 22 juni 2010

Blommor

Oj, vad det händer grejer nu i trädgården. Blommar det inte så är det på g, hinner knappt med fast jag går här dagligdags.


Har väl i ärlighetens namn tagit lite "semester" från det värsta fixet. Ogräset vinner terräng men det är som det är, kan ju vara vackert det med. Eftersom jag ändå inte kan hålla det under kontroll när vi är borta så är det lika bra att släppa lite så här innan, resonerar jag. En invänjningsperiod alltså.
Och jag går och går och går, blir ett par mil varje dag. Gick väl hyfsat mycket förr också men nu under rådande omständigheter blir det nog en halvmil till om dan. När jag ändå är ute och travar, både med och utan hundar, så lyssnar jag på radio. Mycket bra att lyssna på finns det. I dag var det mycket prat om det här med matningen av gris med just, gris. Fy bubblan alltså. Nu blir det uteslutande svenskt i det här hushållet vill jag lova. Skippar den danska karrén på grillen i framtiden. Kanske också lite mer vegetariskt kan det bli, är ju bara nyttigt och faktiskt (Ariane) himla gott med vegmat.


Dagens Pele: Så här i fotbollstider.
Naivitet är hemligheten med den succé som fotboll gjort över hela världen. Stora barn leker och stora barn tittar på.
Sant. Och medelålders fruntimmer spelar på matcherna.

måndag 21 juni 2010

Klockan 11.28

I förmiddags nådde solen zenit över kräftans vändkrets i Sahara. Och årets längsta dag var alltså ett faktum, sommarsolståndet. Redan i morgon börjar dagarna bli något kortare då solskivan börjar dra sig mot Stenbockens vändkrets på södra halvklotet. Så snart är det alltså dags för människor som tenderar att tänka mörkt (inte jag) att börja deppa igen, för mörkret är på väg och vintern kommer snart.

Huvva, hemska tanke va. Nä nu njuter vi, här och nu är det som gäller. All ovanstående fakta läste jag förresten i vår lokaltidning Barometern i morse.

Varannandagsväder det känner man till. Men varannantimmesväder det pratas det inte ofta om. Har i dag haft just det sistnämnda, regn, sol, åska, regn, sol, moln, regn, sol osv osv. Jamen hur ska det bli nu då, ville liksom aldrig bli nåt av nåt så då följde jag det mönstret och gjorde samma saker, alltså lite allt möjligt men mest ingenting. Inställt blev utomhusgympan som vi skulle gått på i kväll. Kändes inte så angeläget att cykla in och gympa i regnet, fast nu är det såklart uppehåll igen. Får väl bli en kvällspromenad i stället då.

Apropå väder, snackade med Micke som är i Spanien (Tarragona) på jobb. Nyfiken såklart på vädret i södra Europa eftersom vi snart ska dit. Ingen upplyftande info, bara drygt 20 grader och enligt initierade källor (alltså spanjorer + en Italienare) så har dom haft och har fortfarande ganska svalt för årstiden. Nu ska vi ju inte till Spanien, men väl grannlandet så det finns hopp om värme. Googlade in på min favvosite Wheather Channel (är ju en riktig amerikofil och gillar nästan allt amerikanskt) och där fanns det positivare läsning. Kommer att vara i snitt 25-26 grader när vi är där, me like. Längtar som en tok. Sol, värme och Vinho Verde det kommer att bli kanon.

Dagens Berglin: Bara fördelar med att sluta alltså...... Nä skämt åsido. Måste erkänna, det är busjobbigt och suget är stort. Så nära att jonna upp till affärn´, men jag har stått emot. 13 dagar nu......

söndag 20 juni 2010

Ny granne?

Soligt och vackert väder i dag också. Men det ser skönare ut än vad det är. Frös så in i bäng när vi var ute och gick idag, hade ingen jacka med och det fick jag bittert ångra. Visade sig att det inte var mer än 15 grader och sen lite vind på det, så det var inte konstigt att det var ruggigt.

Väntar på den riktiga värmen skulle vara bra gott med lite riktig sommarvärme nu. Är i och för sig inte så lång tid kvar innan vi åker till Portugal och där ska vi väl ändå få våran dos hoppas jag. Men vill ju ha varmt här hemma också, vilka krav va......
Var ute på altanen i dag när en svala kom och störtflög förbi mig sådär snabbt och lågt som bara svalor kan. Instinktivt duckar man när dom kommer likt projektiler förbi strax ovan skallen. Han/hon landade så på vårt altantak och satte sig med näbben full av byggmaterial och spanade ut över ägorna. Så fin så fin, smög fram och kollade in den. Den blev inte ett dugg rädd utan satt snällt kvar och poserade när jag fotade. Häftigt. Har inte hittat var dom bor någonstans ännu, men i närheten är det, det är jag säker på.



Dagens träd: Kolla, visst är det vackert (men ack så giftigt) vårt gullregn. Tror varje säsong att det inte ska blomma, men sen kommer det med buller och bång, dock alltid senare än andra i grannskapet.

lördag 19 juni 2010

Så blev det

Som jag anade i morse så blev det en bra dag. Nu är ju dagen långt ifrån slut, men so far kan jag sammanfatta den som helt ok.
Solen har toklyst över oss och allt har varit så lugnt och skönt. Melodikrysset löste jag ju som vanligt i förmiddags. Men i dag var jag extra bra, kaxigt va, och löste det på snabbgenomgången. Fick nämligen telefon och missade nästan hela krysset och då fick jag som sagt ta det på snabbgenomgången på slutet i stället. En variant till framtiden, tänk vad tid jag sparar.For sen i samlad tropp in på stan och handlade nya badkläder samt tog oss varsin glass i solen, walkade hundarna och åkte sen hem .

Nu blir det strax middag, har lagat canneloni som står i ugnen och gräddas. Sen blir det såklart lite bröllopstittning, har haft både radio och tv på och småklollat hela dan. Ska bli kul att titta och lyssna på alla talen under middagen sedan. Kungen är en riktigt rolig och underhållande talare så det ser jag fram emot att höra. Har hört honom live en gång på en bjudning vi var på och det var då jag riktigt förstod hur spirituell och rolig han kan vara. En kunglig helkväll alltså och det skäms jag inte ett dugg för att säga. Har ju blivit lite "inne" och trendigt att säga att man inte gillar de kungliga, men ändå tittar man och har åsikter om allt. Hå hå ja ja. Men här på grönalund så är vi om inte rojalister så i alla fall stolta och glada svenskar som tycker man ska hylla kärleken.


Dagens Svensk II: Till skillnad från häromdagen så skulle jag vara himla stolt i dag om jag i dag skulle befunnit mig utomlands. Jamen, bara kolla. Vilken snygg kronprinsessa vi har, ja, hennes prins är också good looking. Blev allt lite våt i ögat i dag när dom sa ja till varandra. Himmel vad det är vackert med bröllop. Tror vi ska göra om det.......,eller vad säger du honey!?

Uppe med tuppen

Nej, det kan man inte påstå. Men för att vara lördagmorgon så ....

Strålande sol och klarblå himmel, kan nog bli en bra dag det här. Enda smolket är att jag nu på morgonen kört Micke till Kastrupståget, han ska fara till Spanien på ett fartygsbesök. Men vi är rutinerade ensamvargar så det är en baggis för oss.

Tog mig sen en skön halvtimmeslång hundpromenad när jag lämnat maken. Nu nyss hemkommen, stoppat i en tvätt i maskinen för torkvädret kan inte vara bättre. Ska ta lite frukost, läsa tidningen och sen kommer melodikrysset.


Lördagen har bara börjat och den kommer att bli bra, jag känner det.

Ha en skön dag, hörs.

fredag 18 juni 2010

Den blomstertid nu kommer.......

Skolavslutning i kyrkan, barnkör och alla traditionella psalmer. Ja, nu är det riktig sommar.
En skön sommardag som började molnig och blåsig men som nu visar sig från sin allra bästa sida med sol och nästan vindstilla. Ska nu äta en grillmiddag, dagen till ära har sonen fått välja mat och då blir det grillad chorizo och bakad potatis. Mathilda hon är ute och firar på eget håll så det blir en minimerad middagsstyrka i afton.



Trevlig helg kära allehopa.


Dagens Party: Pågår för fullt i Dalarna och jag hoppas att alla får en kanonkväll. Desssvärre kunde vi inte komma upp och vara med. Men vi får kalasa till det när vi träffas härnäst istället, vilket jag hoppas är om en inte alltför avlägsen framtid. Nu ska jag ta mig en paraplydrink med maken och skåla in sommaren.

torsdag 17 juni 2010

17 166

Steg har det blivit hittills idag. Känner att jag nu, under rådande omständigheter måste hålla lite bättre koll på mina aktiviteter. Inkomster och utgifter, ja ni hajjar. Och cirka 1716 gånger har jag i dag tänkt på min forne lover, Prince.
Helt sjukt vad konstigt att det ska va så. Eller också är det helt fullt naturligt, vad vet jag, är inget proffs på området. Men kan i alla fall snart lägga ytterligare en dag till handlingarna som rökfri. Vet också att det blir bättre och bättre dag för dag, som den gamla slagdängan sa, men det är ju så. Tar ett litet steg i sänder och är nöjd och glad för varje dag och motgång jag fixar. Har varit en kanonskön dag, en "nästan semesterdag" så här en dag före sommarlovet för barnen och en vecka före semestern för maken. Passar på att njuta och acklimatisera mig inför stundande sommarledighet, för jag tänker också ta också semester.
Nu, slut för i dag tack för i dag. Ha det gott och take care. Kramisar.


Dagens Svensk: Carl-Henric Svanberg, jamen vad säger karln!!? Shit också, tur man inte är ute på resa och behöver förklara sig som svensk. "Small people", ja vad tänkte han. Är mest förvånad att man kan ha en man i den positionen med så pass dåliga språkkunskaper. Man ska faktiskt behärska språket när man sitter på chefsposition i ett multinationellt företag tycker jag. Är kanske inte för inte som kålroten kallas för Swede. Just i detta fallet så kändes och känns det lite "bonnigt" precis som en kålrot, så det är väl som det ska va då kanske, med tanke på bonnasnacket.

onsdag 16 juni 2010

Det finns hopp

Wow, känns kanonbra i dag. Tänk vad alla snälla ord och pushar framåt hjälper i såna här situationer. Är helt övertygad att jag kommer att fixa min separation med Mr Prince för nu känner jag att jag har tagit befälet och så ska det förbli.
Visst är det såklart lite (ganska mycket faktiskt) jobbigt fortfarande, men det är bara att försöka skingra tankarna och hitta på nåt annat när sugert kommer. Tänker på vilken strålande hy, filmstjärneleende och finare hår jag kommer att få. Och inte att förglömma alla slantar som jag kommer att spara. Men den största vinsten är nog hälsan, att minska risken för allvarligare sjukdomar. Det är det som är det viktiga.

Viktuppgång, ja det blir det nog. Men so what, världsliga ting också är det ju så himla populärt med tunika, så det är ett litet problem.

Eller också får jag följa rådet jag läste om hur man skulle minimera röksuget. "Undvik situationer där du vanligen brukade röka".

Ok, det innebär för mig att jag får hoppa över frukost och middag, för det var vid dom ätsituationerna jag var mest sugen. Så alltså, hoppa över maten och det uppstår en automatisk viktnedgång också. Nej, kanske inte så bra.

Nu ska jag avsluta denna, faktiskt riktigt bra dag, med att gå på Riddarafton på Williams skola. Det blir teater, sång, lek och utställningar, som en liten avslutningsfest på terminen. Sen är det bara en skoldag kvar innan avslutningen på fredag. Oj vad dom längtar och det förstår jag, nu är dom värda ett riktigt långt och skönt sommarlov mina gullungar.

Ha en underbar kväll, ut och njut av sommaren och var snäll mot dig själv. Kram.


Dagens Ord: Var ett tag sen, men i dag andades tillvaron harmoni. Tänker hålla kvar den känslan, för jag gillar det tillståndet.

tisdag 15 juni 2010

The bitch is back

Ja tjena. Som den kräfta jag är så drog jag mig tillbaka i mitt skal en stund. Drog ur kontakten med all media och ägnade mig åt kontemplation på hög nivå. Ibland kan det vara riktigt behagligt att göra så ska jag säga dig. Prova.

Nu var det inte bara för att klura så klart, nä jag håller på att sluta röka och det är ganska jobbigt det erkännes. Vill liksom inte vara med fullt ut och har ingen lust med nåt. Och att sluta just nu, det var inte den bästa tiden jag valde. Hade nog funkat aningen bättre om jag valt en annan tid. Men nu råder man inte över livet, det ska gudarna veta, så det var bara att fullfölja det jag bestämt, sluta. Och att ändra datum, nä det finns inte på kartan. Är en envis och tjurig jäkel, har mina principer och en av dom är, bryt aldrig ett löfte, och nu hade jag lovat.....
Den här veckan har inte varit rolig för min familj, har varit en riktig surkärring, grinig och tvär. Nu vet dom varför så jag hoppas och tror att dom fixar att stå ut med mig en stund till. Många kramar och en stor eloge ska dom ha min underbara fina familj.

Blir bättre dag för dag, ska väl gå över det här med. Tar en dag i sänder och är glad för varje litet framsteg och som jag nämnt, tjurskallen i mig regerar, vägrar låta Mr Prince bestämma över mig. Jag är boss över mitt liv.
Nu tar jag tillvara på små guldkorn varje dag. Tror man behöver något positivt var dag, vare sig det är en upplevelse eller en producerad "grej". For in på stan och kollade in vårt fina näsduksträd som står i blom, var nära att missa det i år igen. Men hann få se det i all sin prakt innan blomningen är över för i år. Fy bubblan vad fint det är alltså, helt fantastiskt. Känns så mysigt att stå rakt under det och kolla upp i alla "näsdukar" som hänger ner så gracilt. Om jag inte har helt fel för mig så finns trädet bara på tre ställen i Sverige och ett av de är alltså här. Ett sånt träd skulle var fint här hemma, det fjärde stället!!!..
Inte nog med det. Unnade mig dessutom att slinka in på en salong och fick mina ögonbryn noppade. Lite flärd i vardan, det måste man få ibland.

Ha det bra nu kära allehopa. Over and out för nu.


Dagens Puls: Var och lämnade blod i dag och där tar dom nästan alltid trycket på mig eftersom jag är lågtryckare och dom vill hålla lite koll på det. Trycket var som vanligt lågt 96/55 och sedan tog dom oxå pulsen (vilket dom inte brukar) och den låg på 56. Det är ju kanonbra, blev riktigt nöjd & glad. Har puls som värsta idrottaren, jag som bara tittar på när andra idrottar... Eller hur Micke!? Oj, oj, oj tänk om jag börjar sporta då, watch out Gunde................

fredag 11 juni 2010

Mina grabbar

Och då är det mina hundgrabbar som jag menar. Tänk vilka band man kan få till "bara" en hund. Det trodde jag aldrig att jag själv skulle vara med om, men nu är jag fast och faktiskt är det helt ok. Nja, nu tog jag nog i i underkant, faktum är att jag älskar det.

Vi är sällan ifrån varandra någon längre tid, pojkarna och jag, men när det händer så blir dom så himla oroliga och går och "trajjar" och längtar. Är väl på både gott och ont det där att alltid vara ihop, nu är dom väldigt sällskapliga båda två och det räcker med att jag går in och duschar så står dom och "gråter" på utsidan och längtar. Fast sen kan det å andra sidan gå hur lång tid som helst och dom nöjer sig med varandra.

I kväll separerade vi hundarna (och mig) en liten stund. Tyson skulle "hjälpa" till att få en liten tjejhund, som var rädd och orolig inför andra hundar, att komma lite mer tillrätta på sitt nya ställe. Texas fick stanna hemma, eftersom han är lite mer "vuxenburdus" och kan uppfattas som lite jobbig för den lilla flickan.

Tror allt gick väl, men vet inte riktigt eftersom jag inte pratat med Mathilda ännu och det var hon som höll i "hundhjälpen" för kvällen.

Nu ska jag mysa lite med mina killar, både hund och människa, tjejmänniskan är tyvärr inte hemma så vi får klara oss utan kvinnlig fägring i kväll.

Ha en underbar helg kära allehopa och hoppas att vädergudarna står er bi. Här har det varit skruttväder hela dagen, så nu kan det bara bli bättre. Kram.

2 1/2 dygn som "fri", jobbigt är det.

Dagens Hm Hm: Ja, vad ska man tycka!? Fotbolls VM, är det kul eller? Är ganska kluven i frågan. Vi är ju inte med, alltså tråkigt. Danmark är med, alltså kul. Men ändå.... Ja, jag vet inte. En månad med fotboll på burken och i radio som stjäl tid och folk från en. På en skala, ljum 5:a, på sin höjd. Fast men vet aldrig, har såklart spelat så det kanske blir riktigt intressant.


torsdag 10 juni 2010

Festival

Inte så vidare sugen för tillfället. Men har tidigare lekt med tanken att det skulle vara kul att gå på en riktig festival igen. Att dom tankarna kom flygande just i dag beror på att Sweden Rock drog i gång i dag och det var ett reportage om det på radion som jag råkade höra. I samma reportage rapporterades det samtidigt om vädret, spöregn. Stackare tänkte jag då och blev inte längre sugen på att gå på festival.


Är väl inte nåt festivalproffs direkt, men några stycken har det blivit. Roskilde var kallt och blött. Vi for dessutom dit utan tält eller sovsäckar, men med en rulle 120 liters sopsäckar. Ja, fatta vad nytta vi hade av dom, för eftersom det var festival så var det regn. Vi snackar 80-tal nu och med det vill jag ha sagt att man var lite kaxigare och bekymmersfri, allt löste sig ändå. Minns hur vi fick slut på pengar och fick samla tomglas för att panta och kunna köpa lite att äta.

Ja, det var då det, nu skulle jag inte komma på tanken. Skulle förmodligen ha en termos kaffe med mig och ett sittunderlag och då kan man lika gärna vara hemma. Vilket jag kommer att vara också. Men man ska aldrig säga aldrig, rätt var det är kanske jag får ett flyg och åker på festival igen. Är många bra artister på Peace and Love och Emmaboda och Hultsfred och ............




Dagens Packning: När man ska på festival är den oftast minimal, hade själv alltid pyttelite att hasa på. Priset tog dock dom två grabbarna som stod på järnvägsstationen och skulle fara på festival. "Bagaget" bestod av en varsin låda öl, ett helrör vodka och nedstoppad i jeansjacksfickan en tub mjukost. - Man kan ju bli hungrig.



Ja, det kan man. Hoppas dom hade skoj och att det inte regnade.

tisdag 8 juni 2010

Orättvist, orättvist, orättvist

Är ledsen och arg. En av de finaste, snällaste, mest osjälviske och roliga människor har drabbats av sjukdom. Varför!?

Allt känns så fattigt och patetiskt. Va, klaga på väder eller torrt hår. Nä stryk ska man ha.

Vad jag kan göra nu som vän det är att finnas till och bistå när det behövs och det kommer jag att göra. Mina öron finns tillgängliga dygnet runt och dom tar emot allt från gråt, skratt, skäll till bara tystnaden.

Kramas mera och var snäll mot varandra och dig själv.




Dagens Duktiga: Var med Tyson till veterinären för provtagning. Skulle fylla ett rör med blod, blev ett "sne"stick så han blev sprutad två gånger innan det funkade. Men inte ett pip hördes, så duktig och tapper. Mammas duktiga kille. Vilken skillnad på dogsen, Pappa Texas han är en vrång och bångstyrig kille som vi får sätta munkorg på när han ska sprutas. Så snacka om att det var skillnad idag. Skönt.

måndag 7 juni 2010

På en skala mellan 1 och 10

Då ger jag den här måndagen en svag fyra. Ja, en riktig skitdag som tack och lov snart är förbi. Från en solig och mysig och varm söndag till en sån usel dag som dagen har varit, konstigt hur det kan vända snabbt.
Vaknar med kanonont i magen och har haft så hela dagen, regnet öser ner (vi pratar skyfall), det är 14 grader "varmt" och trenden för dagen var liksom satt. Missade en tid hos veterinären med Tyson, telefonköat x 3, bank"tjafsat" x 2 och regnet fortsätter falla.
Kan inte bli annat än lite småtjurig. Så jag tänker fortsätta sura kvällen igenom så det är klart till i morgon. För då tänker jag ha en kanondag, är beställt och jag ser mycket fram emot det.

Kanske lite bra förresten att ha en downdag ibland, för annars blir det ju bara för jämnbra och man uppskattar inte dom vanliga bra dagarna till fullo. Ja, det är min teori i alla fall.

Hej Hopp, hörs i morgon. Kram

Dagens Tröst: Ätning. Jäpp, ett planerat snaskande står på agendan. Ska nu koka kaffe och mumsa på en stor negerboll och jag tänker njuta oxå. (Alla som känner mig vet annars min aversion mot slikt, men i dag/kväll behövs den)

söndag 6 juni 2010

Flaggdag

Söndagslugn på grönalund. Flaggan i topp och poolbygge har stått på schemat i dag. William var upp i morse och firade flaggan med lite hjälp av pappa.
Vår hundvakt Lotta var över på en fika och lite finslipning av hundvakteriet inför vår Portugalresa. Hundarna ska bo hemma hos dom i en vecka och det känns så skönt att kunna lämna dom hos någon dom trivs hos och som man vet tycker om dom. Inget fel på hundpensionat i och för sig, men våra hundar trivs inget vidare med det. Ja, nu har ju aldrig Tyson bott på hundpang, men Texas har och då dom är lika förmänskligade så är detta alternativet bra mycket bättre. Kommer att kunna njuta mer av semestern när man vet att dom är i goda händer. Förra året hade vi våra kära dalingar boendes här med hundarna när vi var på Kreta och det var helt suveränt. Hoppas vi kan göra om det någongång, för det är ju såklart det bästa för vovvsen.
En skön helg är till ända och en ny skön försommarvecka väntar. Hoppas bara meterologerna har fel då dom lovar mycket regn några dagar framöver, har ju hänt förr, att dom haft fel alltså. Så, ajö ajö senapsfrö. Hörs.


Dagens Dessert: Dagen till ära så blev det en parfaitvariant med blåbär. Syns kanske inte så bra här men den är faktiskt gul/blå.

lördag 5 juni 2010

Typisk lördag

Som vanligt startade dagen med långfrukost och sedan blev det melodikrysset. Jäpp klarade det denna vecka oxå, men jag undrar, var är vinsterna. Jag skcikar in och skickar in, och har oftast helt rätt kryss, men aldrig nån vinst, buhhh, vill ha ett lexikon. Ok, ett paraply eller klocka är helt ok det med, bara det blir nåt. Men det är som med blad lusen. Jag ger inte upp, fortsätter med en dåres envishet att plocka och att skicka.

I dag har vi ätit gott hela dagen, glass på den nyöppnade glassrestaurangen Ben & Jerry inne på stan, sen grillmiddag hemma.
Ja, fatta att man är däst och mätt+nöjd nu. Vill bara krypa upp i soffhörnet med en schysst deckare, antingen i tv eller bokform.

Dagens Trädgårdsstök: Man sliter och man sliter och likförbannat.......

fredag 4 juni 2010

Stark och full av energi

Soltankad. Tänk vad solen gör med kroppen och sinnet, känner mig urstark och har hur mycket energi som helst. Fast det behöver inte utesluta en och annan slapparstund på altanen, nej tvärtom.
Passade på att klippa gräset i morgonsolen, vilket tar en timme ungefär, svettig som bara den blir man. Blev således en uppfriskande dusch efteråt. Klev ur och skulle grabba en handduk, men oj, där satt en bålgeting. Shit vad rädd jag blev. Är allergisk och därför lite nojjig inför dom. Fick in den i en burk och passade den vidare. Nu blev jag samtidigt påmind om att jag måste skaffa ny medicin att ha på lut. Har både betapred och en adrenalinspruta att ta i fall att. Har blivit stungen tidigare och det var jäklar inte kul. Förutom smärtan så svullnade jag upp i hela kroppen, som en michelingubbe typ. Nu hann det inte slå sig på andningen tack och lov för jag kom snabbt in för vård.Måndag, då blir det ett samtal för receptförnyelse. Lever lite farligt här ute utan medicin, för vi har gott om både bål och vanliga getingar.

Nu ska William och jag och trumma (nej inte jag förresten), och efteråt ska vi "slösa bort" en del av sommarkvällen med att gå på bio, Kommissarie Späck. Passar på då vi är på stan och vi sedan ska hämta Micke som kommer med tåget i kväll.

Ha en underbar kväll och helg kära allehopa och må solens varma strålar smeka er alla. Kram.


Dagens antal steg: Har tills nu skrapat ihop skapliga 14131 st och dagen är långt ifrån slut. Ja, energin är på topp, kan inte vara still.

torsdag 3 juni 2010

Kämpar på

Nyss inkommen efter en fantastisk dag. Och vilken dag sen. Kanonfint väder, sol och 22 grader varmt, jäpp nu är sommaren definitivt här. Kändes väldigt avlägset så sent som i måndags då det var 12 grader, blåsigt och mulet. Men sen dess har det bara blivit bättre och bättre och i dag kändes det verkligen sommar. Allt är så vackert ute nu, törs knappt blunda för då kanske jag missar nåt. Vill liksom inte gå in utan bara vara ute och insupa försommaren och de ljusa sommarkvällarna.
Och jag krigar vidare mot de små äcklen som suger ut livet ur mina plantor. Har kommit en bra bit på väg men än är inte kampen över. Sprutar och plockar med en dåres envishet. Har pratat med flera som vittnar om samma sak, att det är gott om bladlöss i år. Och det är ju en liten tröst i eländet, jag är inte ensam.

Min syrra Ariane hon är bagare men just nu florist och har inte tid att baka. Så här syrran kommer ett bra recept (ja, gammalt och beprövat och du har det nog, men i alla fall) på en smaskig tårta till alla kalas du styr med. Och ja, den ska frysas, du gillar ju det =)

Dajmtårta
3 äggvitor
2 dl socker
ev 1 dl hackad mandel

4 dl grädde
3 äggulor
1 dl strösocker
dajm, hackad el kulor, i valfri mängd

Vispa i hop en maräng av vitor och socker, vänd ner mandeln. Bred ut till en tårtbotten på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 140grader längst ner i ugnen ca 60 minuter. Ta ut och låt kallna.
Vispa grädden. Vispa äggulor och socker pösigt. Hacka dajmen. Blanda hälften av grädden med äggsmeten, tillsätt dajm och vänd ner resten av grädden med stora fina luftiga tag.
Gör en "krage" runt marängbotten. Fyll i dajmsmeten och sätt i frysen. Packa den när den stelnat.
Också finns ju snabbvarianten. Köp marängbottnarna och fyll med smet, frys. Done. Men glöm inte att frysa vitorna till ett senare tillfälle.

Dagens dryckesbröder: Törstiga hundar efter vår promenad. Men inte går dom in och dricker inte, nä det smakar ju så mycket bättre ur vattenkannan.

onsdag 2 juni 2010

Krig

Nu jäklars är det krig på grönalund, krig mot bladlus. Säger än en gång som Stefan Sauk, "är man nån gång glad så kan man ge sig fan på att det börjar regna". Och regnet i detta fallet är då dessa äckliga små kryp som ger sig på mina växter.
Vaknade i gryningen glad som en lärka, solen sken och temperaturen låg på en behaglig nivå trots den tidiga timmen. Hade en massa planerat för dagen och såg fram emot att ta itu med den.
Skuttade efter nån timme ned till mitt växthus för att kolla läget och småfixa lite. Hm, en del av tomaterna hade växt knackigt en tid. Ja, faktiskt nästan stått stilla, medan andra frodades normalt. Men nu såg dom liksom ledsna ut. Såg då nått på krukkanten på en av plantorna, en grön liten filur som ilade fram. Aha, Sherlock vaknar i mig. Söka,titta, kolla ja mycket riktigt det finns en del lus därinne.
Fy, så ledsen jag blir. Men det är bara att bita ihop och plocka fram mördarinstinkten. Letar och klämmer bladlus i gott och väl en timme. Under tiden försöker jag komma fram till vad dom kommer ifrån. Och då, heureka, rosorna för bövelen. Rosor får ju väldigt lätt lusangrepp och jag har haft mina i växthuset en period då det var kalla nätter och dom fortfarande inte vuxit till sig.

Så måste det vara tänker jag. Går ut och kollar läget med dom och ja redan på håll och utan att kolla bladen kan jag ana att min misstanke stämmer. Myror, kanonmånga myror och det är ett tecken då dom gillar att mjölka lus. Mycket riktigt rosorna är angripna. Klämma lite här också då, sedan in och blanda såpvatten och börja spruta på alla växter.
Och på den vägen har dagen gått. Men upp ger jag inte, dom ska nog få dom små äcklen. Tomaterna bara måste ta sig, annars blir jag så ledsen, har hållit på med dom sedan feb/mars så det skulle inte alls vara skoj om jag inte kan få nån skörd. Buh, snyft, gråt, hulk.

Men det duger inte att hänga läpp, världsliga ting. Ja såklart tråkigt, men som sagt, en match ska dom få, man muckar inte med mig......

Efter min lusdag så var jag både frustrerad och förbannad så det fick bli en 45 minuters power walk i kuperad terräng, bara för att pinas lite. Och tänk det gjorde susen. Kom hem så himla mycket gladare, är väl dom där berömda endorfinerna som fixar det.

Nu laddning inför fortsatt krig i morgon och då ska myrorna få sig en omgång dom med, fast inte med såpa utan med ättika.

Ha det gott och njut av dessa fantastiska försommarkvällar som är just nu "i denna ljuva sommartid, gå ut min själ och gläd dig vid,.. osv".

Over and out hörs snart igen. Kram


Dagens ?: Den här gynnaren satt på vårt trappräcke i dag. Men vad är det egentligen? Tycker den påminner lite om en ekoxe, men jag vet inte, är ingen entomolog eller ens intresserad av kryp.

tisdag 1 juni 2010

Full tank och ett halvt paket cigaretter

Som bröderna Jake och Elwood Blues sade. Och nu jäklar är jag fulltankad med bra musik och kommer att klara mig ett bra tag på gårdagskvällens konsert.
Ja, det var konsert i går kväll i Malmö med två av musikvärldens giganter, Eric Clapton och Steve Winwood. Så bra det var, kan inte med ord beskriva. Men om jag säger att det var nåt så inihelvetessjujävla bra, ja då är jag en liten bit på väg. Massa gamla godingar radades upp som ett pärlband under kvällen. Och för att nämna några låtar så var det "Gimme Some Lovin" (som ju bröderna Blues gjorde sin version av i filmen), "Layla" en bra version där Winwood fick stort utrymme och "Cocaine" såklart. Ja det är bara en liten smula av allt bra som framfördes. Och vilka musiker sen, sitter bara med gapande fågelholksmun och tittar på storbildstvn hur händerna får fram de mest otroliga ljud ur instrumenten. Stort.
Ja himmel vilken kväll. Vi var alla toknöjda och aningens tagna efteråt.
Innan konserten så var vi ut och åt och drack lite gott, sen tog vi en taxi till arenan. På väg ut passade vi på att fara en liten omväg runt "mina" gamla kvarter, möllevångstorget, och det är inte utan att jag längtar lite tillbaka. Är nåt speciellt med Malmö, gillar den stan. Många roliga minnen har vi därifrån maken och jag, tror vi får ta en tur tillbaka ganska så snart och göra stan på riktigt som på den "gamla goda tiden". Spelningen höll på i ca 2 timmar och eftersom det fanns en del att smälta så blev det sen en liten stund på en uteservering innan vi fick ge upp för dan och gå till hotellet. Micke skulle vidare till Gbg, Pelle till Trogir och Alice och jag vi skulle hem till vår lilla stad på östkusten, så nåt större nattsuddande blev det inte. Hem kom jag i dag något försenad pga tågstrul, men det löste sig till slut. Nu är jag lite slak men mycket glad. Har varit ett kanondygn, tänk att en måndag kan bli så bra. Ha det gott kära allehopa. Lyssna på mycket bra musik, som balsam för själen. Kram

Dagens Låt: Kan inte släppa den, hör den hela tiden "Gimme Some Lovin". Här i orginalversionen med Spencer Davis Group och en något yngre Winwood på orgel.